Centralno naručivanje pacijenata

Međunarodni dan sestrinstva 2017.

12.05.2017

Dan sestrinstva  u Općoj bolnici Varaždin obilježen je nizom događanja..Ovogodišnji slogan „Sestrinski glas za zdrav život“ukazuje na važnost i utjecaj medicinskih sestara i tehničara u svim segmentima postizanja kvalitete života pojedinca u zajednici. U organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara organizirali smo mjerenje tlaka i šećera u krvi,te predavanje za studente na Sveučilištu  Sjever pod nazivom „ Eksplantacijski tim u Općoj bolnici Varaždin“ Dan ranije  je  organizirana  svečana proslava Dana sestrinstva zajedno s Strukovnim sindikatom medicinskih sestara  i tehničara Predsjednica podružnice Vlasta Vuković Hoić osvrnula se na značaj sindikata u radu sestara i tehničara. Za medicinske sestre i tehničare organizirano je predavanje i prezentacija rezultata istraživanja„ Stres medicinskih sestara na radnom mjestu“ koje je proveo tim psihologa. 

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić je naglasila da su sestre pred velikim izazovima, s bezbroj zadatka, svjesne  svoje odgovornosti u zdravstvenom sustavu. .Kao nedostaci u položaju ove struke u Hrvatskoj ističu se skromna primanja,veliko profesionalno opterećenje ,ali ponajprije sve teže zapošljavanje zbog ograničenih kvota u hrvatskim bolnicama.Velik broj sestara ima priznatu stručnu  spremu,ali to nije dovoljno. Ulaže se u poboljšanje kvalitete rada  na sve tri lokacije.Sestre su aktivni sudionici na brojnim kongresima i,organizatori stručnih skupova .

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić je naglasio kako medicinske sestre sudjeluju u svim fazama pripreme bolesnika od dijagnostičkih,terapijskih i edukacijskih postupaka i da su ravnopravni sudionici u procesu  rada. Župan Predrag Štromar je pozdravio skup ispred županije i čestitao sestrama njihov dan.U predvorju Službe za interne bolesti  otvorena je već tradicionalno izložba slika naših djelatnika i umirovljenika.

Sestre su srce i duša procesa zdravstvene njege,one su uz bolesnika kad mu je najteže,svojom ljubavlju i požrtvovnošću podižu kvalitetu skrbi i boravak bolesnika u bolnici čine lakšim.Hvala svim sestrama i medicinskim tehničarima,oni su srce i duša naše bolnice i neka im je sretan Dan sestrinstva .

Datoteke uz članak
Raspored događanja 226.94 kB

Opća bolnica Varaždin

Ivana Meštrovića 1
42000 Varaždin
Tel: +385 42 393 000
e-mail: bolnica@obv.hr

Služba za plućne bolesti TBC Klenovnik

Klenovnik 1
42 244 Klenovnik
Tel: +385 42 390 200
Fax: +385 42 763 316

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof

Varaždinska 2,
42220 Novi Marof
Tel: +385 42 406 201
Fax: +385 42 205 305